Author Topic: 50C-25mm Carbon Clincher Wheelset  (Read 5413 times)

Claire

 • Administrator
 • Newbie
 • *****
 • Posts: 22
 • Karma: +0/-0
  • View Profile
  • AURORA RACING
50C-25mm Carbon Clincher Wheelset
« on: November 24, 2016, 05:14:42 AM »
50C-25mm is our best Aerodynamic All-Around Carbon Clincher Road Bike Wheelset.Recommended for the rides that our looking for wheels with an aero benefit at high speeds, that can still perform in the hills.
Front wheels50C-25mm wheelset is the best suited to high speed long rides that include a mix of long distance flats, climbs, drafting and leading. 
With the Basalt High Temperature Carbon Braking surfaces you can feel confident and in complete control.Not only do you stop quicker but enjoy great durability on long rodes and long descents.Ride fast,ride far with 50C-25mm Carbon wheels.
Rear wheels

« Last Edit: June 22, 2017, 06:03:33 AM by Abby »

David

 • Newbie
 • *
 • Posts: 2
 • Karma: +0/-0
  • View Profile
Re: 50C-25mm Carbon Clincher Wheelset
« Reply #1 on: May 22, 2017, 10:19:36 PM »
Product Review: Aurora Racing Carbon Clinchers
De beste upgrade voor je fiets zijn nieuwe wielen. Je fiets kan er lichter en sneller van worden. En laten we eerlijk zijn; Je fiets ziet er met hoge wielen een stuk beter uit! Het summum van wielen voor je racefiets zijn carbon wielsets. Het nadeel van carbon wielsets is echter dat ze duur zijn, de prijs voor gangbare merken komt al snel richting de €1500. Het is dan ook niet gek dat veel mensen op zoek gaan naar een alternatief. Een van de alternatieven is om carbon wielen te kopen in China. Om de proef op de som te nemen heb ik een aantal wielsets in China besteld, en deze review ik één voor één. Dit keer heeft gastauteur Koen de wielen van Aurora Racing onder onder zijn Fuji gemonteerd.

Aurora Racing is een kleine organisatie in het carbon-walhalla van China: Xiamen. Bijna alle carbon wielen die China worden geproduceerd komen uit Xiamen. een havenstad in het Zuid-Oosten van China. Niet toevallig ter hoogte van Taiwan, waar veel fietsmerken hun fabrieken hebben staan. In de fabriek van Aurora kunnen meer dan 100 soorten velgen worden geproduceerd, maar er worden ook race- en mountainbike frames en onderdelen geproduceerd. Zelfs voor Chinese begrippen zijn de prijzen op de site van Aurora Racing vrij laag. Het is het dus waard om de kwaliteit van de wielen te testen!

Bestelling van Aurora carbon wielen
De bestelling van de wielen verloopt soepel. Hoewel de webshop er lichtelijk onbetrouwbaar uitziet durf ik op basis van een aantal reviews dat ik online heb gelezen, toch de gok te wagen en de bestelling te plaatsen. Direct krijg ik netjes een bevestiging en niet al te lang daarna een verzendbevestiging. Uiteindelijk kies ik voor het model M50C 25mm.

Type                           Aurora Racing M50C 25mm
Carbon afwerking       3K
Hubs                          Novatec :A271SB/F372SB (Campagnolo)
Spaken                       Pillar 1432
Bedrukking                 Aurora branded
Gewogen gewicht      1619 gr (voor 726gr, achter 893 gram)
Velgbreedte               25 mm
Prijs                           $581 (inclusief bezorging)

Geen stress en zweet bij het installeren van deze wielen. Alles ging van een leien dakje. Eerst het rode velglint, wat uitstekend om de velg paste, om daarna de cassette te monteren. Een robuust metalen body met een goeie maar niet hinderlijke ratel, inclusief spacer voor 9/10 speed cassettes. De 25mm Vredestein Fortezza Senso All weather banden gingen er zeer soepel omheen en dat kan bij sommige wielsets weleens een strijd zijn.

De bijgeleverde snelspanners zagen er op het eerste oog goed uit, maar hebben geen limiet bij het vastzetten. Let dus goed op dat je frame en voorvork niet op te veel spanning zet. De bijgeleverde remblokjes gingen er weer gemakkelijk in.

Bij een nauwkeurige inspectie van de wielen zie je een duidelijke bolling van de velg. Een nieuwe ontwikkeling die je het laatste jaar in veel nieuwe wielen terugziet. Allemaal ten goede van de aerodynamica, maar dit heeft ook een duidelijk effect op het rijcomfort in combinatie met 25mm banden die perfect bij de velg aansluiten. Op de dijk met zijwind komt deze rond lopende ‘oversized’ velg nog meer tot zijn recht. Niet meer verkrampt je stuur vasthouden, omdat je wiel constant wind vangt, maar ontspannen genieten van een stabiel voorwiel. Het geluid wat hierdoor wordt gecreëerd is erg fijn om te horen.

De remrand is voorzien van een basalt remvlak. Bij droog weer is de remkracht voldoende, maar bij flink remmen wat schokkerig. Bij nat weer is de remkracht beduidend minder. De spaken zijn klassieke J-bend spaken, maar wel de platte aerodynamische variant.

Review na 250km
Na meerdere ritten van verschillende afstanden en omstandigheden, presteren de wielen nog altijd voldoende. Bij toertochten heb je hier geen last van en komen de pluspunten weer bovendrijven. Naast rijcomfort bij slecht wegdek en zijwind is er nog een pluspunt. Als je eenmaal op snelheid bent gaan de wielen ook echt vooruit en profiteer je duidelijk van de aerodynamische voordelen.
« Last Edit: June 22, 2017, 06:04:55 AM by Abby »

David

 • Newbie
 • *
 • Posts: 2
 • Karma: +0/-0
  • View Profile
Re: 50C-25mm Carbon Clincher Wheelset
« Reply #2 on: May 22, 2017, 10:34:29 PM »
Met deze wielen heb ik de winterelfstedentocht gefietst in begin februari. Het had de hele nacht geregend. Tijdens de rit was het droog, maar de wegen waren de hele dag nat. Het remgedrag heeft me de hele dag verbaasd. Nieuwe wielen zijn altijd spannend, maar gelukkig pakten de wielen snel grip en had ik niet het idee dat ik geen vertrouwen in de wielen had. De wind was matig, maar op dijken vingen de wielen toch een paar keer wind. Hier reageerden ze niet anders op dan andere wielen van 50mm diep.
Ook heb ik met deze wielen een trainingskoers gereden. Op hoge snelheid door de bochten reageerden de wielen perfect, de remkracht viel me wederom op en ik kreeg alleen maar positief commentaar op looks de wielen.

Het geluid van de hubs is vrij fel. De hubs van Bitex maken een ratelend geluid waardoor je zeker geen bel op je fiets hoeft te monteren, iedereen hoort je aankomen. Het is een kwestie van smaak, persoonlijk houd ik van wat stillere wielen. Ik kreeg echter een aantal positieve reacties van medewielrenners die het geluid juist heerlijk vonden. Je kunt echter ook de DT Swiss 350 hub er in laten zetten (tegen meerprijs) en deze is een stuk stiller (ook ietsjes zwaarder). De duurzaamheid van de hubs moeten zich nog bewijzen op de langere termijn, maar de eerste ervaringen zijn positief.